Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak po łajdacku nie wymaga starannych przygotowań. Odrobina nonszalancji wręcz doda mu urody i smaku. Poniższy przepis zawiera przykładowy zestaw składników. Równie dobrze możesz wykorzystać inne warzywa – te, które akurat masz w lodówce. Pokrój i dopraw z fantazją. Nie trać czasu na gotowanie – ciesz się smakiem!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 191
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 541
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1815
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3437
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27091
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 191
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 541
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1815
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3437
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27091
Składniki
Opłucz filety z kurczaka. Usuń błonki i chrząstki. Ponacinaj lub ponakłuwaj mięso w kilku miejscach. Oprósz solą i pieprzem. Ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.
Przekrój pomidorki koktajlowe na pół. Pokrój paprykę (po usunięciu z niej niejadalnych części) w dużą kostkę. Obierz cebulę i pokrój na półplasterki.
Rozgrzej na patelni trochę oliwy, uważając, by się nie przypaliła. Wrzuć na patelnię wszystkie warzywa i smaż przez chwilę – aż trochę zmiękną. W trakcie smażenia skrop warzywa sokiem z limonki i dodaj wszystkie przyprawy (w tym sól i pieprz).
Przełóż warzywa na filety z kurczaka. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz przez 25 minut. Pod koniec pieczenia posyp parmezanem. Podawaj kurczaka po łajdacku oprószonego posiekanymi ziołami.