Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak po pekińsku

Kurczak po pekińsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 605

Dodano:

Odsłon: 3867

Przepis od mojej teściowej, świeżo upieczony mąż stwierdził, że jest idealne :)

Składniki

  • 1 kg fileta z kurczaka
  • 30 dag pieczarek
  • 1 mała cebulka
  • łyżka koncetratu pomidorowego
  • 1 kostka masła
  • mąka ziemniaczana
  • przyprawy: sól, pieprz, maggi, vegeta
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kurczak po pekińsku

Przygotowanie

  1. Fileta myjemy, osuszamy, kroimy w większą kostkę. Posypujemy vegetą, pieprzem, maką ziemniaczaną.
    Całość mieszamy.

    Na patelni rozpuszczamy 1/2 kostki masła. Podsmażamy kurczaka do miękkości.

    Podlewamy wodą. Dodajemy koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, maggi. Ma nam powstać sos.

    Pozostałą część masła również rozpuszczamy.

    Pieczarki kroimy w talarki, cebulę w grubszą kostkę.

    Podsmażamy na masełku.

    Pieczarki dodajemy do sosu. Gotujemy przez ok 5min.

    Podajemy z ryżem i surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Angelina1 04 lutego 2014 Na pewno smaczne, ale dlaczego po pekińsku? nie ma żadnych przypraw chińskich. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń