Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latwe, szybkie i bardzo smaczne, aromatyczne danie - kurczak pieczony w warzywach i ziolach typowych dla Prowansji.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1353
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14910
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 919
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1353
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14910
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 919
Składniki
Wszystkie warzywa pokroic na czastki, doprawic sola i pieprzem, przyprawami prowansalskimi i zabkami nieobranego czosnku. Na warzywa polozyc kurczaka posypanego przyprawami i skrapionego odrobina oleju z oliwek. Piec okolo godziny w temp. 180° C.
Zazwyczaj podaje go z czastkami kartofli, które mieszam z warzywami, tym razem uzylam makaronu typu fagiolini z maslem i swiezymi ziolami prowansalskimi.