Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latwe, szybkie i bardzo smaczne, aromatyczne danie - kurczak pieczony w warzywach i ziolach typowych dla Prowansji.
Moja rodzina bardzo lubi kruche ciasta. Pleśniak z powidłami cieszy się zawsz...
Odsłon: 17753
Moja rodzina bardzo lubi kruche ciasta. Pleśniak z powidłami cieszy się zawsz...
Odsłon: 17753
Składniki
Wszystkie warzywa pokroic na czastki, doprawic sola i pieprzem, przyprawami prowansalskimi i zabkami nieobranego czosnku. Na warzywa polozyc kurczaka posypanego przyprawami i skrapionego odrobina oleju z oliwek. Piec okolo godziny w temp. 180° C.
Zazwyczaj podaje go z czastkami kartofli, które mieszam z warzywami, tym razem uzylam makaronu typu fagiolini z maslem i swiezymi ziolami prowansalskimi.