Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latwe, szybkie i bardzo smaczne, aromatyczne danie - kurczak pieczony w warzywach i ziolach typowych dla Prowansji.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7576
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2627
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7576
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2627
Składniki
Wszystkie warzywa pokroic na czastki, doprawic sola i pieprzem, przyprawami prowansalskimi i zabkami nieobranego czosnku. Na warzywa polozyc kurczaka posypanego przyprawami i skrapionego odrobina oleju z oliwek. Piec okolo godziny w temp. 180° C.
Zazwyczaj podaje go z czastkami kartofli, które mieszam z warzywami, tym razem uzylam makaronu typu fagiolini z maslem i swiezymi ziolami prowansalskimi.