Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek ziół gwarantuje prowansalski smak i aromat naszego kurczaka.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 462
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 462
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Składniki
Mięso myjemy i kroimy na niewielkie kawałki. Podsmażamy na rozgrzanym oleju ok. 5 min.
Zioła prowansalskie mieszamy ze śmietaną i ok 100 ml wody. Dodajemy do mięsa.
Dusimy pod przykryciem ok. 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Podajemy z kawałkami kurczaka ozdobione listkami bazylii.