Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest lekko pikantne :)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 73
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 49
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 73
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 49
Składniki
Fileta pokrój na paski i marynuj 15 minut w sosie sojowym wymieszanym z łyżką oleju, startym imbirem i przeciśniętym czosnkiem.
W garnku rozgrzej olej, wrzuć mięso razem z marynatą. Usmaż. Dodaj pastę curry, wymieszaj, wlej mleczko kokosowe i pół szklanki wody. Gotuj 15 minut.
Na 5 minut przed końcem gotowania wrzuć fasolkę. Przypraw sokiem z limonki i sosem rybnym. Podawaj z ugotowanym ryżem.