Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne aromatyczne danie, z suszonymi pomidorami. Uwielbiamje robić, ilekroć zrobię, szybko znika! Więcej przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu Zapraszam!
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 26
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 62
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 26
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 62
Składniki
Filety umyć osuszyć ręcznikiem papierowym i usunąć wszystkie błonki. Pociąć na mniejsze kawałki. Pyrzykryć folią stretchową i lekko rozbić tłuczkiem. Doprawić solą oraz pieprzem. Rozgrzać oliwę na patelni i smażyć filety na złoty kolor z obu stron. Przełożyć na talerz i przykryć folią aluminiową.
Na tej samej patelni roztopić masło. Dodać cebulę pokrojoną w piórka oraz zmiażdżony czosnek. Smażyć dwie minuty. Dodać odsączone z zalewy suszone pomidory ( w razie potrzeby pokroić na mniejsze kawałki). Smażyć kolejne dwie minuty. Wlać bulion, doprowadzić do wrzenia. Ciągle mieszając wlewać cienkim strumieniem śmietanę. Zagotować. Następnie dodać szpinak. Gotować tylko do jego zwiędnięcia. Dodać pokrojony na mniejsze kawałki serek brie. doprowadzić do wrzenia i gotować aż serek będzie roztopiony i sos lekko zgęstnieje. Na koniec dodać mięso wszystko razem połączyć i posypać płatkami suszonej papryki. Smacznego!