Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne aromatyczne danie, z suszonymi pomidorami. Uwielbiamje robić, ilekroć zrobię, szybko znika! Więcej przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu Zapraszam!
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35685
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35685
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
        
        
                Składniki
Filety umyć osuszyć ręcznikiem papierowym i usunąć wszystkie błonki. Pociąć na mniejsze kawałki. Pyrzykryć folią stretchową i lekko rozbić tłuczkiem. Doprawić solą oraz pieprzem. Rozgrzać oliwę na patelni i smażyć filety na złoty kolor z obu stron. Przełożyć na talerz i przykryć folią aluminiową.
Na tej samej patelni roztopić masło. Dodać cebulę pokrojoną w piórka oraz zmiażdżony czosnek. Smażyć dwie minuty. Dodać odsączone z zalewy suszone pomidory ( w razie potrzeby pokroić na mniejsze kawałki). Smażyć kolejne dwie minuty. Wlać bulion, doprowadzić do wrzenia. Ciągle mieszając wlewać cienkim strumieniem śmietanę. Zagotować. Następnie dodać szpinak. Gotować tylko do jego zwiędnięcia. Dodać pokrojony na mniejsze kawałki serek brie. doprowadzić do wrzenia i gotować aż serek będzie roztopiony i sos lekko zgęstnieje. Na koniec dodać mięso wszystko razem połączyć i posypać płatkami suszonej papryki. Smacznego!