Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w kremowym sosie ze szpinakiem i suszonymi pomidorami. Uczta dla podniebienia!
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 31
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2494
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 31
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2494
Składniki
Filety oczyść i pokrój w mniejsze plastry. Dopraw solą, pieprzem oraz papryką słodką. Cebulę pokrój w piórka,czosnek zmiażdż i posiekaj, a pomidory pokrój na mniejsze części. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę masła i smaż mięso na złoty kolor z obu stron. Przełóż na talerz i przykryj folią aluminiową. Na tej samej patelni rozgrzej druga łyżkę masła, podsmaż cebulę i czosnek, następnie dodaj suszone pomidory i smaż 2 minuty. Całość zalej bulionem oraz śmietanką. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu około 5 minut, aż sos lekko się zredukuje. Dodaj szpinak, gotuj aż zwiędnie. Dodaj serek philadelfia i oraz mięso i gotuj jeszcze chwilę, aż serek się roztopi. Dopraw ewentualnie do smaku. Pamiętaj jednak, że pomidory są dość słone. Podawaj z ulubionymi dodatkami typu kluski śląskie, kopytka, gnocchi lub ziemianki. Smacznego.