Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliżony do tego, który możemy znaleźć w chińskich knajpkach.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4790
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12985
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5752
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7312
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4790
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12985
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5752
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7312
Składniki
Kurczaka kroimy w grubszą kostkę, mieszamy z przyprawami i posiekanym czosnkiem.
Na patelni z odrobiną oliwy rozpuszczamy cukier tak aby powstał karmel.
Do tego wrzucamy kurczaka i dusimy tak, aby cały kurczak pokrył się karmelem. Możemy trochę podlać wodą.
Następnie podlewamy sosem sojowym, zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem tak, aby kurczak delikatnie zmienił kolor na ciemniejszy.
Do całości dodajemy posiekane w piórka cebulki.
Podajemy z ryżem, surówką lub frytkami.