Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliżony do tego, który możemy znaleźć w chińskich knajpkach.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3935
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415253
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2514
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3935
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415253
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2514
Składniki
Kurczaka kroimy w grubszą kostkę, mieszamy z przyprawami i posiekanym czosnkiem.
Na patelni z odrobiną oliwy rozpuszczamy cukier tak aby powstał karmel.
Do tego wrzucamy kurczaka i dusimy tak, aby cały kurczak pokrył się karmelem. Możemy trochę podlać wodą.
Następnie podlewamy sosem sojowym, zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem tak, aby kurczak delikatnie zmienił kolor na ciemniejszy.
Do całości dodajemy posiekane w piórka cebulki.
Podajemy z ryżem, surówką lub frytkami.