Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone tylne ćwiartki z kurczaka, podane z ziemniakami i mizerią z ogórków.
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 42
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 1141
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 35043
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 42
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 1141
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 35043
Składniki
Ćwiartki kurczaka czyścimy, płuczemy w bieżącej wodzie oddzielamy pałki od udek, przyprawiamy przyprawami i smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor, do miękkości mięsa.
W między czasie gotujemy ziemniaki i przygotowujemy mizerię z ogórków pokrojonych w plastry, doprawione pieprzem ziołowym i solą oraz pomieszanych z gęstą śmietaną. Usmażone kawałki kurczaka podajemy z ziemniakami i mizerią z ogórków. Smacznego!!!