Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone tylne ćwiartki z kurczaka, podane z ziemniakami i mizerią z ogórków.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 112
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 112
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Ćwiartki kurczaka czyścimy, płuczemy w bieżącej wodzie oddzielamy pałki od udek, przyprawiamy przyprawami i smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor, do miękkości mięsa.
W między czasie gotujemy ziemniaki i przygotowujemy mizerię z ogórków pokrojonych w plastry, doprawione pieprzem ziołowym i solą oraz pomieszanych z gęstą śmietaną. Usmażone kawałki kurczaka podajemy z ziemniakami i mizerią z ogórków. Smacznego!!!