Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwycięstwo Napoleona Bonaparte z 14 czerwca 1800 r zostało uczczone w ten sposób. Nadworny kucharz Napoleona zrobił danie z tego co miał pod ręką.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3806
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3820
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 738
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3806
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3820
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 738
Składniki
Oliwę rozgrzałem i podsmażyłem kawałki kurczaka na złoty kolor ( te kawałki kurczaka , które się dały potraktowałem po węgiersku ) , wyjąłem i wstawiłem do piekarnika lekko nagrzanego aby podtrzymać temperaturę. Na tej samej oliwie podsmażyłem pokrojony czosnek , szalotki i cebulę . Posypałem mąką , energicznie mieszałem. Dodałem wino , obrane ze skórki pomidory pokrojone na cząstki niezbyt małe , kostkę rosołową rozpuszczoną w pół szklanki gorącej wody , Doprawiłem solą i pieprzem , dodałem posiekaną pietruszkę , wymieszałem. Włożyłem kawałki kurczaka i dusiłem na wolnym ogniu ok. godziny. Umyte pieczarki podsmażyłem na maśle ( małe mogą być w całości , większe pokroiłem na duże kawałki ) i wrzuciłem do kurczaka . Gotowałem jeszcze ok. 10 minut. Na oliwie z masłem usmażyłem grzanki z bagietki francuskiej i podałem z kurczakiem .