Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przyrządzonego kurczaka można podawać z ryżem na sypko. Ja podałam z ryżem wg przepisu na moim profilu Ryż ze smażonym jajkiem jak u Chińczyka. Potrawa może być alternatywą dla tradycyjnej kuchni polskiej. Świetne danie zarówno na ciepło jak i na zimno jako sałatka.
Nóż i deska do krojenia, wok/patelnia, salaterka, miska
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27476
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27476
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
Składniki marynaty łączymy w misce, w której będziemy marynować kurczaka i dobrze mieszamy.
Udka lub pierś z kurczaka kroimy w kostkę o wybranej wielkości ( u mnie około 2 X2 cm).
Kurczaka dobrze mieszamy, aby dobrze się obtoczył w marynacie i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Smażymy albo na woku albo na suchej patelni do momentu pożądanego zrumienienia.
Podajemy najlepiej z ryżem albo samym, albo z warzywami.