Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przyrządzonego kurczaka można podawać z ryżem na sypko. Ja podałam z ryżem wg przepisu na moim profilu Ryż ze smażonym jajkiem jak u Chińczyka. Potrawa może być alternatywą dla tradycyjnej kuchni polskiej. Świetne danie zarówno na ciepło jak i na zimno jako sałatka.
Nóż i deska do krojenia, wok/patelnia, salaterka, miska
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Składniki
Składniki marynaty łączymy w misce, w której będziemy marynować kurczaka i dobrze mieszamy.
Udka lub pierś z kurczaka kroimy w kostkę o wybranej wielkości ( u mnie około 2 X2 cm).
Kurczaka dobrze mieszamy, aby dobrze się obtoczył w marynacie i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Smażymy albo na woku albo na suchej patelni do momentu pożądanego zrumienienia.
Podajemy najlepiej z ryżem albo samym, albo z warzywami.