Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przyrządzonego kurczaka można podawać z ryżem na sypko. Ja podałam z ryżem wg przepisu na moim profilu Ryż ze smażonym jajkiem jak u Chińczyka. Potrawa może być alternatywą dla tradycyjnej kuchni polskiej. Świetne danie zarówno na ciepło jak i na zimno jako sałatka.
Nóż i deska do krojenia, wok/patelnia, salaterka, miska
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99017
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 122
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5091
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5910
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99017
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 122
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5091
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5910
Składniki
Składniki marynaty łączymy w misce, w której będziemy marynować kurczaka i dobrze mieszamy.
Udka lub pierś z kurczaka kroimy w kostkę o wybranej wielkości ( u mnie około 2 X2 cm).
Kurczaka dobrze mieszamy, aby dobrze się obtoczył w marynacie i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Smażymy albo na woku albo na suchej patelni do momentu pożądanego zrumienienia.
Podajemy najlepiej z ryżem albo samym, albo z warzywami.