Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przyrządzonego kurczaka można podawać z ryżem na sypko. Ja podałam z ryżem wg przepisu na moim profilu Ryż ze smażonym jajkiem jak u Chińczyka. Potrawa może być alternatywą dla tradycyjnej kuchni polskiej. Świetne danie zarówno na ciepło jak i na zimno jako sałatka.
        Nóż i deska do krojenia, wok/patelnia, salaterka, miska
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35686
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35686
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
        
        
                Składniki
Składniki marynaty łączymy w misce, w której będziemy marynować kurczaka i dobrze mieszamy.
Udka lub pierś z kurczaka kroimy w kostkę o wybranej wielkości ( u mnie około 2 X2 cm).
Kurczaka dobrze mieszamy, aby dobrze się obtoczył w marynacie i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Smażymy albo na woku albo na suchej patelni do momentu pożądanego zrumienienia.
Podajemy najlepiej z ryżem albo samym, albo z warzywami.