Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni Japońskiej. Kurczak z delikatnym ryżem jaśminowym.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 345
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4453
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1872
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3672
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31811
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 345
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4453
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1872
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3672
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31811
Składniki
Ryż należy ugotować bez soli, według przepisu na opakowaniu. W osobnym naczyniu wymieszać sosy sojowe, ocet i miód. Czosnek i imbir podsmażyć na oleju, dodać zmieszane sosy z miodem. Wymieszać ze sobą i dać pokrojonego w drobną kostkę kurczaka. Smażyć 6-8 minut, często mieszając. Groszek cukrowy ugotować al dente na parze. Kurczaka podajemy z ryżem, groszkiem, posypujemy sezamem i szczypiorem Smacznego.