Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni Japońskiej. Kurczak z delikatnym ryżem jaśminowym.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 131
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 31
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 131
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 31
Składniki
Ryż należy ugotować bez soli, według przepisu na opakowaniu. W osobnym naczyniu wymieszać sosy sojowe, ocet i miód. Czosnek i imbir podsmażyć na oleju, dodać zmieszane sosy z miodem. Wymieszać ze sobą i dać pokrojonego w drobną kostkę kurczaka. Smażyć 6-8 minut, często mieszając. Groszek cukrowy ugotować al dente na parze. Kurczaka podajemy z ryżem, groszkiem, posypujemy sezamem i szczypiorem Smacznego.