Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni Japońskiej. Kurczak z delikatnym ryżem jaśminowym.
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1847
Jak masz ochotę na coś słodkiego, ale jesteś na diecie i próbujesz zachować z...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1847
Jak masz ochotę na coś słodkiego, ale jesteś na diecie i próbujesz zachować z...
Odsłon: 89
Składniki
Ryż należy ugotować bez soli, według przepisu na opakowaniu. W osobnym naczyniu wymieszać sosy sojowe, ocet i miód. Czosnek i imbir podsmażyć na oleju, dodać zmieszane sosy z miodem. Wymieszać ze sobą i dać pokrojonego w drobną kostkę kurczaka. Smażyć 6-8 minut, często mieszając. Groszek cukrowy ugotować al dente na parze. Kurczaka podajemy z ryżem, groszkiem, posypujemy sezamem i szczypiorem Smacznego.