Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni Japońskiej. Kurczak z delikatnym ryżem jaśminowym.
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 75
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2605
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1370
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 75
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2605
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1370
Składniki
Ryż należy ugotować bez soli, według przepisu na opakowaniu. W osobnym naczyniu wymieszać sosy sojowe, ocet i miód. Czosnek i imbir podsmażyć na oleju, dodać zmieszane sosy z miodem. Wymieszać ze sobą i dać pokrojonego w drobną kostkę kurczaka. Smażyć 6-8 minut, często mieszając. Groszek cukrowy ugotować al dente na parze. Kurczaka podajemy z ryżem, groszkiem, posypujemy sezamem i szczypiorem Smacznego.