Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak tikka masala

Kurczak tikka masala

Autor:

Przepisów i artykułów: 84 Ocena: 430

Dodano:

Odsłon: 1362

Kurczak to ryż to chyba jedno z ulubionych połączeń każdego człowieka. Danie jest sycące, aromatyczne a największym jego atutem jest szybkie przygotowanie. Po więcej przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu Zapraszam!

Składniki

  • 3 filety z kurczaka (700g)
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ papryki żółtej
  • 3 łyżki pasty tikka masala @pataks
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • •sól i pieprz
  • puszka mleczka kokosowego
  • •olej do smażenia
  • ryż
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kurczak tikka masala

Przygotowanie

  1. Ryż ugotuj według wskazówek na opakowaniu.

  2. Z papryk usuń gniazda nasienne i pokrój w średniej wielkości kostkę. Cebulę pokrój w piórka a czosnek zmiażdż. Filety umyj osusz i pokrój w większą kostkę.

  3. Mięso umieścić w misce dodaj sól, pieprz oraz pastę tikka masala. Dobrze wymieszaj i odstaw na pół godziny.

  4. Na rozgrzanym oleju usmaż mięso na złoty kolor. Dodaj papryki cebulę oraz czosnek. Smaż około 2-3 minuty. Wlej mleczko kokosowe( nie wlewaj wody z dna puszki) i gotuj do momentu, aż część odparuje i powstanie sos. Danie serwuj z ugotowanym ryżem na sypko.
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń