Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 163
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1885
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14662
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19713
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 163
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1885
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14662
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19713
Składniki
Umyte kawałki kurczaka posmarowac roztopionym masłem, posypac cukrem, solą i pieprzem. Piec ok. 40 minut.
Przygotowac sos: w rondelku rozgrzac masło, dodac mąkę, podsmażyc, nie rumienic. Dodac wino, wywar, gotowac na małym ogniu do zmniejszenia objętości o połowę. Dodac śmietankę i podgotowac do zgęstnienia. Dodac winogrona.
Porcje kurczaka ułożyc na półmisku, polac sosem. Podawac z makaronem, ziemniaczkami. Smacznego.