Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326146
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12005
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16620
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5359
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326146
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12005
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16620
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5359
Składniki
Umyte kawałki kurczaka posmarowac roztopionym masłem, posypac cukrem, solą i pieprzem. Piec ok. 40 minut.
Przygotowac sos: w rondelku rozgrzac masło, dodac mąkę, podsmażyc, nie rumienic. Dodac wino, wywar, gotowac na małym ogniu do zmniejszenia objętości o połowę. Dodac śmietankę i podgotowac do zgęstnienia. Dodac winogrona.
Porcje kurczaka ułożyc na półmisku, polac sosem. Podawac z makaronem, ziemniaczkami. Smacznego.