Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34106
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1269
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113563
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34106
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1269
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113563
Składniki
Umyte kawałki kurczaka posmarowac roztopionym masłem, posypac cukrem, solą i pieprzem. Piec ok. 40 minut.
Przygotowac sos: w rondelku rozgrzac masło, dodac mąkę, podsmażyc, nie rumienic. Dodac wino, wywar, gotowac na małym ogniu do zmniejszenia objętości o połowę. Dodac śmietankę i podgotowac do zgęstnienia. Dodac winogrona.
Porcje kurczaka ułożyc na półmisku, polac sosem. Podawac z makaronem, ziemniaczkami. Smacznego.