Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na piersi z kurczaka owinięte plastrami wędzonego boczku, nadziewane serem i porem. Jest to bardzo aromatyczne i soczyste danie. Jako dodatek proponujemy pieczone ziemniaki. Smacznego! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14314
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1665
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16357
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6585
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14314
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1665
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16357
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6585
Składniki
• Piersi z kurczaka rozbijamy tłuczkiem na cienkie płaty • Mięso przyprawiamy przyprawą do kurczaka, następnie smarujemy musztardą Dijon • Pora kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy z dodatkiem łyżki masła na patelni • Na płaty kurczaka nakładamy podsmażonego pora, plasterek boczku oraz plastry sera mozzarella
• Następnie zwijamy rolady i obtaczamy w plasterkach boczku • Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry i doprawiamy przyprawą do ziemniaków • Rolady oraz ziemniaki przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy lekko olejem i pieczemy razem w 170 stopniach przez 60 min (grzanie góra i dół)