Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na piersi z kurczaka owinięte plastrami wędzonego boczku, nadziewane serem i porem. Jest to bardzo aromatyczne i soczyste danie. Jako dodatek proponujemy pieczone ziemniaki. Smacznego! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1367
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1367
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
• Piersi z kurczaka rozbijamy tłuczkiem na cienkie płaty • Mięso przyprawiamy przyprawą do kurczaka, następnie smarujemy musztardą Dijon • Pora kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy z dodatkiem łyżki masła na patelni • Na płaty kurczaka nakładamy podsmażonego pora, plasterek boczku oraz plastry sera mozzarella
• Następnie zwijamy rolady i obtaczamy w plasterkach boczku • Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry i doprawiamy przyprawą do ziemniaków • Rolady oraz ziemniaki przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy lekko olejem i pieczemy razem w 170 stopniach przez 60 min (grzanie góra i dół)