Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w boczku nadziewany serem i porem

Kurczak w boczku nadziewany serem i porem

Autor:

Przepisów i artykułów: 154 Ocena: 2100

Dodano:

Odsłon: 2585

Przepis na piersi z kurczaka owinięte plastrami wędzonego boczku, nadziewane serem i porem. Jest to bardzo aromatyczne i soczyste danie. Jako dodatek proponujemy pieczone ziemniaki. Smacznego! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • 100 gramów boczku wędzonego w plastrach
  • 100 gramów sera mozzarella w kulce
  • 1 por
  • 0,5 kilograma ziemniaków
  • Musztarda Dijon
  • Przyprawa do kurczaka i ziemniaków
1-2 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kurczak w boczku nadziewany serem i porem

Przygotowanie

  1. • Piersi z kurczaka rozbijamy tłuczkiem na cienkie płaty
    • Mięso przyprawiamy przyprawą do kurczaka, następnie smarujemy musztardą Dijon
    • Pora kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy z dodatkiem łyżki masła na patelni
    • Na płaty kurczaka nakładamy podsmażonego pora, plasterek boczku oraz plastry sera mozzarella

  2. • Następnie zwijamy rolady i obtaczamy w plasterkach boczku
    • Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry i doprawiamy przyprawą do ziemniaków
    • Rolady oraz ziemniaki przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy lekko olejem i pieczemy razem w 170 stopniach przez 60 min (grzanie góra i dół)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń