Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na piersi z kurczaka owinięte plastrami wędzonego boczku, nadziewane serem i porem. Jest to bardzo aromatyczne i soczyste danie. Jako dodatek proponujemy pieczone ziemniaki. Smacznego! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 72
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10514
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 72
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10514
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Składniki
• Piersi z kurczaka rozbijamy tłuczkiem na cienkie płaty • Mięso przyprawiamy przyprawą do kurczaka, następnie smarujemy musztardą Dijon • Pora kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy z dodatkiem łyżki masła na patelni • Na płaty kurczaka nakładamy podsmażonego pora, plasterek boczku oraz plastry sera mozzarella
• Następnie zwijamy rolady i obtaczamy w plasterkach boczku • Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry i doprawiamy przyprawą do ziemniaków • Rolady oraz ziemniaki przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy lekko olejem i pieczemy razem w 170 stopniach przez 60 min (grzanie góra i dół)