Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w botwinie

Przepis dnia 2019-05-30
Kurczak w botwinie

Autor:

Przepisów i artykułów: 516 Ocena: 10168

Dodano:

Odsłon: 2230

Na lekko! Młoda botwina jest najbardziej wartościowa, szczególnie własna :)

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pierś pokroiłam w grubą kostkę, posypałam je sola, pieprzem, i słodka papryką i jeszcze odrobina oleju.
    Botwinę poszatkowałam. Czosnek zgniotłam i pokroiłam w plasterki. Koperek posiekałam.

    Na patelni usmażyłam kurczaka na lekko rumiano, dodałam botwinę i czosnek. Gdy czosnek zaczął pachnieć dodałam odrobinę wody i dusiłam całość do zmięknięcia botwiny.
    Po wyłączeniu ognia dodałam posiekany koperek. Można podawać na ryżu.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (27)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń