Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na lekko! Młoda botwina jest najbardziej wartościowa, szczególnie własna :)
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 118
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20701
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26479
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1078
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4403
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 118
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20701
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26479
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1078
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4403
Składniki
Pierś pokroiłam w grubą kostkę, posypałam je sola, pieprzem, i słodka papryką i jeszcze odrobina oleju. Botwinę poszatkowałam. Czosnek zgniotłam i pokroiłam w plasterki. Koperek posiekałam. Na patelni usmażyłam kurczaka na lekko rumiano, dodałam botwinę i czosnek. Gdy czosnek zaczął pachnieć dodałam odrobinę wody i dusiłam całość do zmięknięcia botwiny. Po wyłączeniu ognia dodałam posiekany koperek. Można podawać na ryżu.
Smacznego :)