Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na lekko! Młoda botwina jest najbardziej wartościowa, szczególnie własna :)
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2474
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 39
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3119
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2776
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2474
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 39
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3119
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2776
Składniki
Pierś pokroiłam w grubą kostkę, posypałam je sola, pieprzem, i słodka papryką i jeszcze odrobina oleju. Botwinę poszatkowałam. Czosnek zgniotłam i pokroiłam w plasterki. Koperek posiekałam. Na patelni usmażyłam kurczaka na lekko rumiano, dodałam botwinę i czosnek. Gdy czosnek zaczął pachnieć dodałam odrobinę wody i dusiłam całość do zmięknięcia botwiny. Po wyłączeniu ognia dodałam posiekany koperek. Można podawać na ryżu.
Smacznego :)