Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na lekko! Młoda botwina jest najbardziej wartościowa, szczególnie własna :)
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 72
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 72
Składniki
Pierś pokroiłam w grubą kostkę, posypałam je sola, pieprzem, i słodka papryką i jeszcze odrobina oleju. Botwinę poszatkowałam. Czosnek zgniotłam i pokroiłam w plasterki. Koperek posiekałam. Na patelni usmażyłam kurczaka na lekko rumiano, dodałam botwinę i czosnek. Gdy czosnek zaczął pachnieć dodałam odrobinę wody i dusiłam całość do zmięknięcia botwiny. Po wyłączeniu ognia dodałam posiekany koperek. Można podawać na ryżu.
Smacznego :)