Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w cebulowej panierce

Kurczak w cebulowej panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 2527 Ocena: 18571

Dodano:

Odsłon: 2759

Aż ślinka leci.

Składniki

  • filet z kurczaka pojedyncze 2 szt
  • zupa cebulowa w proszku 1 szt
  • Pieczarki 1/2 kg
  • śmietana słodka 1 szklanka
  • olej 5 łyżek
  • sól i pieprz do smaku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kurczak w cebulowej panierce

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Filety z kurczaka lekko ubić, panierować w sproszkowanej zupie i obrumienić na oleju. Pieczarki pokroić, obsmażyć na tłuszczu i doprawić solą i pieprzem. Mięso położyć do naczynia żaroodpornego obłożyć pieczarkami, zalać śmietaną i zapiec w piekarniku około 40 minut w temperaturze 180 stopni

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń