Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w cieście

Kurczak w cieście

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Kurczak w cieście"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Piersi kurczaka umyj, osusz, przekrój wzdłuż. Przypraw, obsmaż z każdej strony, podlej wodą, duś 20 minut. Na oliwie przysmaż posiekany czosnek, dodaj szpinak i usmaż, aż woda odparuje.

  2. Ciasto francuskie rozwałkuj, pokrój na kwadraty. Na każdym płacie ułóż filet z kurczaka, na nim szpinak.

  3. Zawiń, dociśnij brzegi ciasta. Wierzch posmaruj jajkiem z mlekiem. Piecz 25 minut w temperaturze około 190° C.

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń