Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak w cieście"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Składniki
Piersi kurczaka umyj, osusz, przekrój wzdłuż. Przypraw, obsmaż z każdej strony, podlej wodą, duś 20 minut. Na oliwie przysmaż posiekany czosnek, dodaj szpinak i usmaż, aż woda odparuje.
Ciasto francuskie rozwałkuj, pokrój na kwadraty. Na każdym płacie ułóż filet z kurczaka, na nim szpinak.
Zawiń, dociśnij brzegi ciasta. Wierzch posmaruj jajkiem z mlekiem. Piecz 25 minut w temperaturze około 190° C.Źródło: Dobry Tydzień