Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne, aromatyczne danie z kurczakiem i pieczarkami. Łatwe nawet dla osoby początkującej w kuchni.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12867
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1460
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14133
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5867
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12867
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1460
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14133
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5867
Składniki
Na patelni podgrzewamy olej i przesmażamy na nim pastę curry. Po minucie dodajemy mleko kokosowe i mieszamy, aż pasta całkowicie się rozpuści. Kupując mleko kokosowe zwróćcie uwagę na skład - im więcej ekstraktu z kokosa tym lepiej. Do sosu wkładamy pierś pokrojoną w plastry, pieczarki w plasterkach, pokrojoną cebulę i paprykę. Dusimy wszystko razem, aż mięso dojdzie.
Ryż wrzucamy do gotującej się wody z mlekiem. W razie potrzeby dolewamy jeszcze wody. Gotujemy zgodnie z instrukcją. Ryż na mleku jest bardzo delikatny i świetnie pasuje do ostrego curry.