Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, prosty do przygotowania. Kurczaka podajemy z zapiekanymi ziemniaczkami, można je przygotować jednocześnie z kurczakiem.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Przygotować marynatę, łącząc wszystkie składniki w jednolitą masę. Części kurczaka dokładnie posmarować marynatą i odłożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny. Przygotować glazurę. Ziarna sezamu uprażyć na suchej patelni. Miód rozetrzeć z musztardą i sosem sojowym, dodać prażonego sezamu. Kawałki kurczaka pieczemy na patelni grillowej z obu stron. Po zmianie smarujemy wierzchnią stronę glazurą i kurczaka wkładamy do piekarnika na około 40min w 180 stopniach.