Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, prosty do przygotowania. Kurczaka podajemy z zapiekanymi ziemniaczkami, można je przygotować jednocześnie z kurczakiem.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 132
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 132
Składniki
Przygotować marynatę, łącząc wszystkie składniki w jednolitą masę. Części kurczaka dokładnie posmarować marynatą i odłożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny. Przygotować glazurę. Ziarna sezamu uprażyć na suchej patelni. Miód rozetrzeć z musztardą i sosem sojowym, dodać prażonego sezamu. Kawałki kurczaka pieczemy na patelni grillowej z obu stron. Po zmianie smarujemy wierzchnią stronę glazurą i kurczaka wkładamy do piekarnika na około 40min w 180 stopniach.