Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, prosty do przygotowania. Kurczaka podajemy z zapiekanymi ziemniaczkami, można je przygotować jednocześnie z kurczakiem.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 199
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 279
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 282
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 199
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 279
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 282
Składniki
Przygotować marynatę, łącząc wszystkie składniki w jednolitą masę. Części kurczaka dokładnie posmarować marynatą i odłożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny. Przygotować glazurę. Ziarna sezamu uprażyć na suchej patelni. Miód rozetrzeć z musztardą i sosem sojowym, dodać prażonego sezamu. Kawałki kurczaka pieczemy na patelni grillowej z obu stron. Po zmianie smarujemy wierzchnią stronę glazurą i kurczaka wkładamy do piekarnika na około 40min w 180 stopniach.