Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, prosty do przygotowania. Kurczaka podajemy z zapiekanymi ziemniaczkami, można je przygotować jednocześnie z kurczakiem.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3711
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2034
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5436
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5481
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3711
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2034
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5436
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5481
Składniki
Przygotować marynatę, łącząc wszystkie składniki w jednolitą masę. Części kurczaka dokładnie posmarować marynatą i odłożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny. Przygotować glazurę. Ziarna sezamu uprażyć na suchej patelni. Miód rozetrzeć z musztardą i sosem sojowym, dodać prażonego sezamu. Kawałki kurczaka pieczemy na patelni grillowej z obu stron. Po zmianie smarujemy wierzchnią stronę glazurą i kurczaka wkładamy do piekarnika na około 40min w 180 stopniach.