Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste danie.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1558
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3014
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1105
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1873
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1558
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3014
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1105
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1873
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w średnią kostkę. Następnie w pojemniczku mieszamy ją z przyprawą do gyrosa i skraplamy oliwa z oliwek. Po czym odstawiamy na co najmniej 30 minut. Pamiętajmy że jeżeli wkładamy mięso do lodówki musimy je wyciągnąć co najmniej 30 minut przed smażeniem.
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni, aby się nagrzał. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w niewielką kostkę, płuczemy je jeszcze raz, nakładamy na blaszkę na której jest folia aluminiowa, ziemniaczki skraplamy oliwą i posypujemy przyprawą do ziemniaków i frytek. Pieczemy 50 minut.
W między czasie smażymy mięso na patelni z oliwa z oliwek, tak by mięso zmiękło, a woda wyparowała. Czas smażenia to około 20-25 minut. Smacznego