Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste danie.
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 496
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3815
Pyszne , pożywne do zjedzenia w domu jak również do pracy.
Odsłon: 281
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1391
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 496
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3815
Pyszne , pożywne do zjedzenia w domu jak również do pracy.
Odsłon: 281
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1391
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w średnią kostkę. Następnie w pojemniczku mieszamy ją z przyprawą do gyrosa i skraplamy oliwa z oliwek. Po czym odstawiamy na co najmniej 30 minut. Pamiętajmy że jeżeli wkładamy mięso do lodówki musimy je wyciągnąć co najmniej 30 minut przed smażeniem.
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni, aby się nagrzał. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w niewielką kostkę, płuczemy je jeszcze raz, nakładamy na blaszkę na której jest folia aluminiowa, ziemniaczki skraplamy oliwą i posypujemy przyprawą do ziemniaków i frytek. Pieczemy 50 minut.
W między czasie smażymy mięso na patelni z oliwa z oliwek, tak by mięso zmiękło, a woda wyparowała. Czas smażenia to około 20-25 minut. Smacznego