Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste danie.
Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w średnią kostkę. Następnie w pojemniczku mieszamy ją z przyprawą do gyrosa i skraplamy oliwa z oliwek. Po czym odstawiamy na co najmniej 30 minut.
Pamiętajmy że jeżeli wkładamy mięso do lodówki musimy je wyciągnąć co najmniej 30 minut przed smażeniem.
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni, aby się nagrzał.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w niewielką kostkę, płuczemy je jeszcze raz, nakładamy na blaszkę na której jest folia aluminiowa, ziemniaczki skraplamy oliwą i posypujemy przyprawą do ziemniaków i frytek. Pieczemy 50 minut.
W między czasie smażymy mięso na patelni z oliwa z oliwek, tak by mięso zmiękło, a woda wyparowała.
Czas smażenia to około 20-25 minut.
Smacznego
Aromatyczne danie nie wymagające dużo pracy
Odsłon: 10142
Bardzo smaczne, szybkie i proste danie "jednogarnkowe", w tym wypadku przyrza...
Odsłon: 595
Najwspanialsze lemoncello, trunek mocny i radosny. Uwaga, wchodzi jak soczek...
Odsłon: 211
Pyszne i delikatne naleśniki z chrupiącym brzegiem oraz serowym nadzieniem w...
Odsłon: 1363
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 139
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 193
Najwspanialsze lemoncello, trunek mocny i radosny. Uwaga, wchodzi jak soczek...
Odsłon: 211
Pyszne i delikatne naleśniki z chrupiącym brzegiem oraz serowym nadzieniem w...
Odsłon: 1363
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 139
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 193
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w średnią kostkę. Następnie w pojemniczku mieszamy ją z przyprawą do gyrosa i skraplamy oliwa z oliwek. Po czym odstawiamy na co najmniej 30 minut. Pamiętajmy że jeżeli wkładamy mięso do lodówki musimy je wyciągnąć co najmniej 30 minut przed smażeniem.
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni, aby się nagrzał. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w niewielką kostkę, płuczemy je jeszcze raz, nakładamy na blaszkę na której jest folia aluminiowa, ziemniaczki skraplamy oliwą i posypujemy przyprawą do ziemniaków i frytek. Pieczemy 50 minut.
W między czasie smażymy mięso na patelni z oliwa z oliwek, tak by mięso zmiękło, a woda wyparowała. Czas smażenia to około 20-25 minut. Smacznego
Przepisy Dania główne
Dania główne
Burgery wołowe z grilla
Dania główne
Bryzol
Dania główne
Chłopski garnek z kiełbasą i ziemniakami
Dania główne
Tarta ze szparagami
Burgery wołowe z grilla
Aromatyczna klasyka. Jak zwykle dania grillowe powinny być wyraziste, łatwe i...
Odsłon: 28
Bryzol
Obowiązkowa pozycja na stołówkach pracowniczych i barach w czasach PRLu
Odsłon: 438