Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste danie.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30933
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3641
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4537
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1144
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30933
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3641
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4537
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1144
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w średnią kostkę. Następnie w pojemniczku mieszamy ją z przyprawą do gyrosa i skraplamy oliwa z oliwek. Po czym odstawiamy na co najmniej 30 minut. Pamiętajmy że jeżeli wkładamy mięso do lodówki musimy je wyciągnąć co najmniej 30 minut przed smażeniem.
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni, aby się nagrzał. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w niewielką kostkę, płuczemy je jeszcze raz, nakładamy na blaszkę na której jest folia aluminiowa, ziemniaczki skraplamy oliwą i posypujemy przyprawą do ziemniaków i frytek. Pieczemy 50 minut.
W między czasie smażymy mięso na patelni z oliwa z oliwek, tak by mięso zmiękło, a woda wyparowała. Czas smażenia to około 20-25 minut. Smacznego