Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w jogurcie i rozmarynie

Kurczak w jogurcie i rozmarynie

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 945

Dodano:

Odsłon: 1187

Mięso z kurczaka przygotowane według tego przepisu jest aromatyczne, soczyste z chrypiącą skórką.

Składniki

  • 3 porcje mięsa z kurczaka
  • 2 łyżki musztardy ziarnistej
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka usiekanego rozmarynu
  • papryka mielona
  • sól i pieprz do smaku
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kurczak w jogurcie i rozmarynie

Przygotowanie

  1. Jogurt, sos sojowy, musztardę, zmiażdżony czosnek, posiekany rozmaryn razem wymieszać.

  2. Umyte, osuszone mięso oprószyć solą i pieprzem.

  3. Włożyć do naczynia żaroodpornego, dokładnie obłożyć przygotowaną marynatą.Przykryć, włożyć do lodówki przynajmniej na 2 godziny.

  4. Przed włożeniem do piekarnika skropić olejem, oprószyć mieloną papryką. Przykryć, piec około 50-60 minut w temp 190 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń