Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oszukane gołąbki, ciekawa propozycja na pyszny obiad.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9598
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1108
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 219
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20900
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9598
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1108
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 219
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20900
Składniki
1. Kapustę obgotowujemy
2. Mięso kroimy na mniejsze plastry. 3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 4. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
5. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę prużymy na rozgrzanym oleju
6. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 7. Również doprawiamy pieprzem oraz solą.
8. Do naczynia wbijamy jajka.
9. Dodajemy bułkę tartą.
10. Przekładamy pieczarki i dokładnie mieszamy.
11. Rozkładamy liść kapusty.
12. Na środku układamy kawałek mięsa.
13. Na mięso nakładamy grzyby.
14. Zwijamy kapustę.
15. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
16. Sos rozrabiamy z wodą.
17. Polewamy danie. 18. Zapiekamy 30 minut w 180 ˚C. 19. Przed podaniem polewamy na wierzchu ketchupem pikantnym i posypujemy posiekanym koprem.
Danie gotowe. Smacznego.