Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 915 Ocena: 10662
Dodano: 04.05.2019
Odsłon: 6970
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
1. Kapustę obgotowujemy
2. Mięso kroimy na mniejsze plastry.
3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
4. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
5. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę prużymy na rozgrzanym oleju
6. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
7. Również doprawiamy pieprzem oraz solą.
8. Do naczynia wbijamy jajka.
9. Dodajemy bułkę tartą.
10. Przekładamy pieczarki i dokładnie mieszamy.
11. Rozkładamy liść kapusty.
12. Na środku układamy kawałek mięsa.
13. Na mięso nakładamy grzyby.
14. Zwijamy kapustę.
15. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
16. Sos rozrabiamy z wodą.
17. Polewamy danie.
18. Zapiekamy 30 minut w 180 ˚C.
19. Przed podaniem polewamy na wierzchu ketchupem pikantnym i posypujemy posiekanym koprem.
Danie gotowe.
Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

gochna55 16 maja 2019Zgłoś do usunięcia
Fajny przepis - zabieram do plagiatorka. U mnie gołąbki tradycyjnie z sosem grzybowym więc i te też zrobię z sosikiem pieczarkowym. Ale to musi być dobre.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 05 maja 2019Zgłoś do usunięcia
Rewelka, super jedzonko :) Ósemeczka jak nic :D Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 05 maja 2019Zgłoś do usunięcia
Świetny pomysł :-) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz