Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam kurczaka w pysznej miodowo - czosnkowej marynacie. Tak przygotowanego kurczaka możemy piec w piekarniku lub grillować na grillu. Kurczak jest soczysty i kruchy ale przede wszystkim smaczny.
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 325
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 420
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 228
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 363
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 394
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 325
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 420
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 228
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 363
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 394
Składniki
Kurczaka oczyszczamy, rozbieramy na części, płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie składniki na marynatę łączymy i nacieramy części kurczaka. Nakrywamy ściereczką. Wkładamy zamarynowanego kurczaka na ok 30 min do lodówki. Po tym czasie kawałki kurczaka wyjmujemy z marynaty wkładamy na wysmarowaną oliwą blachę z piekarnika i pieczemy do miękkości polewając małą ilością gorącej wody , a następnie sosem wytworzonym podczas pieczenia, lub grillujemy na rozgrzanym grillu.