Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam kurczaka w pysznej miodowo - czosnkowej marynacie. Tak przygotowanego kurczaka możemy piec w piekarniku lub grillować na grillu. Kurczak jest soczysty i kruchy ale przede wszystkim smaczny.
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14256
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19399
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1760
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14256
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19399
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1760
Składniki
Kurczaka oczyszczamy, rozbieramy na części, płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie składniki na marynatę łączymy i nacieramy części kurczaka. Nakrywamy ściereczką. Wkładamy zamarynowanego kurczaka na ok 30 min do lodówki. Po tym czasie kawałki kurczaka wyjmujemy z marynaty wkładamy na wysmarowaną oliwą blachę z piekarnika i pieczemy do miękkości polewając małą ilością gorącej wody , a następnie sosem wytworzonym podczas pieczenia, lub grillujemy na rozgrzanym grillu.