Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam kurczaka w pysznej miodowo - czosnkowej marynacie. Tak przygotowanego kurczaka możemy piec w piekarniku lub grillować na grillu. Kurczak jest soczysty i kruchy ale przede wszystkim smaczny.
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 316
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 237
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1580
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 4202
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 218
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 316
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 237
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1580
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 4202
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 218
Składniki
Kurczaka oczyszczamy, rozbieramy na części, płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie składniki na marynatę łączymy i nacieramy części kurczaka. Nakrywamy ściereczką. Wkładamy zamarynowanego kurczaka na ok 30 min do lodówki. Po tym czasie kawałki kurczaka wyjmujemy z marynaty wkładamy na wysmarowaną oliwą blachę z piekarnika i pieczemy do miękkości polewając małą ilością gorącej wody , a następnie sosem wytworzonym podczas pieczenia, lub grillujemy na rozgrzanym grillu.