Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam kurczaka w pysznej miodowo - czosnkowej marynacie. Tak przygotowanego kurczaka możemy piec w piekarniku lub grillować na grillu. Kurczak jest soczysty i kruchy ale przede wszystkim smaczny.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4374
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1224
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 249
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34298
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 594
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4374
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1224
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 249
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34298
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 594
Składniki
Kurczaka oczyszczamy, rozbieramy na części, płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie składniki na marynatę łączymy i nacieramy części kurczaka. Nakrywamy ściereczką. Wkładamy zamarynowanego kurczaka na ok 30 min do lodówki. Po tym czasie kawałki kurczaka wyjmujemy z marynaty wkładamy na wysmarowaną oliwą blachę z piekarnika i pieczemy do miękkości polewając małą ilością gorącej wody , a następnie sosem wytworzonym podczas pieczenia, lub grillujemy na rozgrzanym grillu.