Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste, lekko słodkie, a zarazem ostre mięso z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej to świetny pomysł na pyszny obiad. Kurczak w miodzie i musztardzie to bardzo proste i szybkie w przygotowaniu danie obiadowe. Wystarczy połączyć ze sobą wszystkie składniki marynaty, natrzeć nią mięso, po czym wstawić je do piekarnika. :)
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Składniki
Podudzia i nogi z kurczaka dokładnie oczyść.
Do miski dodaj musztardę Dijon i francuską, a także miód, ocet, olej oraz sól i pieprz. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
Podudzia i nogi kurczaka dokładnie nasmaruj marynatą. Odstaw mięso na minimum 1 godzinę do lodówki.
Po upływie tego czasu, kawałki kurczaka przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Blachę z mięsem wstaw do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika i piecz przez około 1 h 10 minut, aż skórka będzie ładnie zarumieniona i chrupiąca.
Smacznego!