Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takie upały apetyty nam nie dopisują ale obiad trzeba podać. Proponuję kurczaka w ostrej marynacie.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 822
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113322
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1334
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 852
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 822
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113322
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1334
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 852
Składniki
Wszystkie przyprawy wymieszać w głębokiej misce . Mięso z kurczaka pokroić w mniejsze kawałki i wymieszać z przyprawami. Odstawić na godzinę. Na głęboką patelnię wlać kilka łyżek oleju , mocno rozgrzać i wyłożyć mięso razem z marynatą. Smażyć do miękkości, często mieszając. Odparować nadmiar sosu. Na koniec wlać 1/2 szklanki śmietany 30%. Podałam z ryżem i młodą fasolką szparagową z własnego ogrodu.