Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takie upały apetyty nam nie dopisują ale obiad trzeba podać. Proponuję kurczaka w ostrej marynacie.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12901
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5742
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7275
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12901
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5742
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7275
Składniki
Wszystkie przyprawy wymieszać w głębokiej misce . Mięso z kurczaka pokroić w mniejsze kawałki i wymieszać z przyprawami. Odstawić na godzinę. Na głęboką patelnię wlać kilka łyżek oleju , mocno rozgrzać i wyłożyć mięso razem z marynatą. Smażyć do miękkości, często mieszając. Odparować nadmiar sosu. Na koniec wlać 1/2 szklanki śmietany 30%. Podałam z ryżem i młodą fasolką szparagową z własnego ogrodu.