Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
panierka z mąki krupczatki - inna niż zwykle
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Piersi podzielić na mniejsze części ( u mnie 3 części z jednej piersi), doprawić , dodać imbir i tarty czosnek zalać kefirem i marynować kilka godzin w lodówce - czasem mieszając.
Okryte kefirem kawałki mięsa obtoczyć w mące wymieszanej z papryką ostrą ( do smaku) i ułożyć na wysmarowanej oliwą kratce do pieczenia.
Piec w piekarniku 200 st ok.20 min - w środku pieczenia gdy panierka się już zestali posmarować po wierchu olejem.
Smacznego