Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj mam dla Was przepis na kurczaka w przepysznej panierce- rodem z KFC. Jego cały sekret tkwi w pojemniku? Tak- w pojemniku, nie pomyliłam się.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4876
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1005
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9431
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1404
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4876
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1005
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9431
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1404
Składniki
Pierś z kurczaka oczyścić z błon, pokroić w większą kostkę. Pokrojone mięso przełożyć do miseczki, dodać sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek, słodką i ostrą paprykę, wszystko razem wymieszać, wstawić do lodówki na około godzinę.
W osobnej miseczce zrobić ciasto naleśnikowe. Mąkę przesiać przez sitko, dodać chłodne mleko, szczyptę soli i jaja, wymieszać na gładką masę. Następnie mięso wyłożyć z lodówki i przełożyć do miseczki z ciastem naleśnikowym, dokładnie wymieszać tak aby każdy kawałek mięsa obtoczony był w cieście. Miseczkę z ciastem i mięsem mięsem przykryć folią i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
Przed smażeniem mięsa wyciągnąć je z lodówki i przygotować zamykany pojemnik. Do pojemnika wsypać mąkę. Kawałki mięsa umieścić w pojemniku, zamknąć go i potrząsać nim tak aby mięso się w niej obtoczyło. W między czasie rozgrzać olej i smażyć mięso stopniowo na złoty kolor. Smacznego ;)