Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w panierce jak z KFC

Kurczak w panierce jak z KFC

Autor:

Przepisów i artykułów: 68 Ocena: 1746

Dodano:

Odsłon: 34740

Dzisiaj mam dla Was przepis na kurczaka w przepysznej panierce- rodem z KFC. Jego cały sekret tkwi w pojemniku? Tak- w pojemniku, nie pomyliłam się.

Składniki

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżeczki słodkiej papryki
  • 2 łyżeczki ostrej papryki
  • 5 ząbków czosnku
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 200 ml mleka
  • 2 jajka
  • mąka do panierowania
  • olej
  • pojemnik
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka oczyścić z błon, pokroić w większą kostkę. Pokrojone mięso przełożyć do miseczki, dodać sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek, słodką i ostrą paprykę, wszystko razem wymieszać, wstawić do lodówki na około godzinę.

  2. W osobnej miseczce zrobić ciasto naleśnikowe. Mąkę przesiać przez sitko, dodać chłodne mleko, szczyptę soli i jaja, wymieszać na gładką masę. Następnie mięso wyłożyć z lodówki i przełożyć do miseczki z ciastem naleśnikowym, dokładnie wymieszać tak aby każdy kawałek mięsa obtoczony był w cieście. Miseczkę z ciastem i mięsem mięsem przykryć folią i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.

  3. Przed smażeniem mięsa wyciągnąć je z lodówki i przygotować zamykany pojemnik. Do pojemnika wsypać mąkę.
    Kawałki mięsa umieścić w pojemniku, zamknąć go i potrząsać nim tak aby mięso się w niej obtoczyło. W między czasie rozgrzać olej i smażyć mięso stopniowo na złoty kolor.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

http://krakowskiesmaki.blogspot.com/2016/01/kurczak-w-panierce-jak-z-kfc.html#more

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń