Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudził Ci się kurczak w zwykłej panierce to proponuję małą modyfikację. Wystarczy zwykłą bułkę tartą zastąpić słonecznikiem i płatkami owsianymi z domieszką papryki i mamy nową pyszną i jednocześnie zdrowszą wersję tradycyjnych kotletów. Zapraszam :)
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na kotlety. Doprawić solą i pieprzem, delikatnie rozbić. Do malaksera wsypać słonecznik, płatki owsiane i papryki w proszku (jeśli chcemy łagodniejszą wersję to pomijamy papryke ostrą) i delikatnie miksujemy. Fajnie jakby pozostały większe kawałki słonecznika. W roztrzepanym jajku obtaczamy mięso, a następnie panierujemy w przygotowanej panierce. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju przez ok. 7-8 min. obracając mięso co jakis czas. Po usmażeniu przekładamy mięso na ręcznik papierowy.
Smacznego :)