Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudził Ci się kurczak w zwykłej panierce to proponuję małą modyfikację. Wystarczy zwykłą bułkę tartą zastąpić słonecznikiem i płatkami owsianymi z domieszką papryki i mamy nową pyszną i jednocześnie zdrowszą wersję tradycyjnych kotletów. Zapraszam :)
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 322
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 731
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 744
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 36
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 322
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 731
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 744
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 36
Składniki
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na kotlety. Doprawić solą i pieprzem, delikatnie rozbić. Do malaksera wsypać słonecznik, płatki owsiane i papryki w proszku (jeśli chcemy łagodniejszą wersję to pomijamy papryke ostrą) i delikatnie miksujemy. Fajnie jakby pozostały większe kawałki słonecznika. W roztrzepanym jajku obtaczamy mięso, a następnie panierujemy w przygotowanej panierce. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju przez ok. 7-8 min. obracając mięso co jakis czas. Po usmażeniu przekładamy mięso na ręcznik papierowy.
Smacznego :)