Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudził Ci się kurczak w zwykłej panierce to proponuję małą modyfikację. Wystarczy zwykłą bułkę tartą zastąpić słonecznikiem i płatkami owsianymi z domieszką papryki i mamy nową pyszną i jednocześnie zdrowszą wersję tradycyjnych kotletów. Zapraszam :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 678
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2813
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 928
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1680
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14560
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 678
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2813
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 928
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1680
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14560
Składniki
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na kotlety. Doprawić solą i pieprzem, delikatnie rozbić. Do malaksera wsypać słonecznik, płatki owsiane i papryki w proszku (jeśli chcemy łagodniejszą wersję to pomijamy papryke ostrą) i delikatnie miksujemy. Fajnie jakby pozostały większe kawałki słonecznika. W roztrzepanym jajku obtaczamy mięso, a następnie panierujemy w przygotowanej panierce. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju przez ok. 7-8 min. obracając mięso co jakis czas. Po usmażeniu przekładamy mięso na ręcznik papierowy.
Smacznego :)