Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w paprykarzu

Kurczak w paprykarzu

Autor:

Przepisów i artykułów: 2373 Ocena: 15305

Dodano:

Odsłon: 247

Kurczak w takiej postaci smakuje wybornie.

Składniki

  • Składniki:
  • Kurczak 1 szt.
  • Cebula biała 1 szt.
  • Papryka czerwona 2 szt.
  • Pomidor 1 duży
  • Papryka słodka mielona 1 łyżeczka
  • Mąka pszenna 1 łyżka
  • Sól do smaku
  • Śmietana ½ szklanki
  • Smalec do smażenia 1 łyżka
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kurczaka opłukać, podzielić na porcje, posolić, natrzeć papryką mieloną i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do szerokiego rondla i przyrumienić na smalcu. Dodać oczyszczoną i pokrojoną paprykę, pomidora i porcje kurczaka. Dusić na wolnym ogniu, w między czasie podlewać odrobina wody. Kurczak ma się dusić ale nie gotować. Mąkę rozbełtać w śmietanie, zaciągnąć gotowego, miękkiego kurczaka, zagotować i podawać. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń