Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczaka w parmezanie kojarzysz głównie z panierką i dodatkiem ziemniaków? Czas odkryć, że ten klasyk ma także inne, równie pyszne oblicze – tym razem w wersji z makaronem i pysznym, pomidorowym sosem! Jeśli jednak chcesz postawić na klasykę i zestawić z ziemniakami, to najlepiej smakuje w
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 516
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 166
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 516
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 166
Składniki
Makaron ugotuj al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź, zachowaj odrobinę wody z gotowania.
Cebulę i czosnek drobno posiekaj.
Na dużej patelni rozgrzej oliwę, dodaj cebulę i smaż 2–3 minuty, aż zmięknie. Dodaj czosnek i smaż jeszcze chwilę.
Dodaj mielonego kurczaka i smaż, rozdrabniając mięso łopatką, aż zmieni kolor i lekko się zrumieni.
Wlej passatę, bulion i dodaj koncentrat pomidorowy oraz przyprawy. Wymieszaj, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem ok. 15–20 minut, aż sos zgęstnieje. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Gotowy sos połącz z makaronem na patelni lub podawaj oddzielnie – posyp parmezanem i udekoruj świeżą bazylią.