Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ostre danie z południa Indii
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4168
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8581
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 864
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 938
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4168
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8581
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 864
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 938
Składniki
Najpierw do kurczaka dodać wszystkie przyprawy z pierwszej części listy, wymieszać, odstawić na przynajmniej 15 minut.
W woku rozgrzać sporo oleju – nie do końca do głębokiego smażenia, ale jednak znacznie więcej, niż zwykle.
Do miski z marynującym się kurczakiem wsypać skrobię, mąkę, wlać jajko, wymieszać. Smażyć na złoto na rozgrzanym tłuszczu. Wyjąć z woka.
Wylać olej, włozyć klarowane masło, przesmażyć na nim liście curry, suszone chili, posiekany czosnek, pieprz i kumin. Ponownie włożyć kurczaka, zamieszać, chwilę razem przesmażyć.
Podawać z ryżem, chapati, albo samo.