Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ostre danie z południa Indii
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5557
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29898
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 253
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19625
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1130
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5557
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29898
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 253
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19625
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1130
Składniki
Najpierw do kurczaka dodać wszystkie przyprawy z pierwszej części listy, wymieszać, odstawić na przynajmniej 15 minut.
W woku rozgrzać sporo oleju – nie do końca do głębokiego smażenia, ale jednak znacznie więcej, niż zwykle.
Do miski z marynującym się kurczakiem wsypać skrobię, mąkę, wlać jajko, wymieszać. Smażyć na złoto na rozgrzanym tłuszczu. Wyjąć z woka.
Wylać olej, włozyć klarowane masło, przesmażyć na nim liście curry, suszone chili, posiekany czosnek, pieprz i kumin. Ponownie włożyć kurczaka, zamieszać, chwilę razem przesmażyć.
Podawać z ryżem, chapati, albo samo.