Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak z pikantną nutką .
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Składniki
Kurczaka kroimy w plastry i obsmażamy na oliwie z oliwek na złoty kolor na koniec dodajemy cebule pokrojona w grubą kostkę . Następnie posypujemy przyprawami , dodajemy obrana i potarta na grubych oczkach marchew , pomidory , przecier pomidorowy . Przykrywamy i dusimy na małym ogniu około 30 minut . Na koniec dodajemy płatki chili . Można ponownie doprawić do smaku .