Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli ktoś lubi drób ale panierka już się znudziła polecam mój przepis.
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 922
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 2958
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 248
Domowy przepis na dobrą kiełbasę podsuszaną, prosty stary przepis.
Odsłon: 70245
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 922
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 2958
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 248
Domowy przepis na dobrą kiełbasę podsuszaną, prosty stary przepis.
Odsłon: 70245
Składniki
Piersi lekko roztłuc ręką. Posypać przyprawą do kurczaka, pieprzem, (przyprawa do kurczaka jest dość słona więc soli nie używamy) nasmarować oliwą z oliwek wymieszaną z rozgniecionym czosnkiem. Odstawić do lodówki najlepiej na noc lub min 3 godziny. Na patelni roztopić masło i smażyć na intensywnym ogniu piersi z obydwu stron tak by wierzch się zarumienił. Piersi przełożyć na talerz. Na tej Samej patelni rozgrzewamy z oliwę z oliwek, na której szklimy cebulę dodając kolejno marchew, pietruszkę, przecier i pomidory. Dusimy ok. 20 minut pod koniec dodając sól i pieprz. Potrawkę zdejmujemy z ognia po czym dodajemy śmietanę intensywnie mieszając. Potrawkę nakładamy do żaroodpornego naczynia i posypujemy ziołami prowansalskimi. Następnie układamy piersi posmarowane z wierzchu majonezem. Pieczemy ok. 30 minut w temp. 200*. Podawać z ziemniakami i kwaszonymi ogórkami.