Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli ktoś lubi drób ale panierka już się znudziła polecam mój przepis.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 87
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 65
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 87
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 65
Składniki
Piersi lekko roztłuc ręką. Posypać przyprawą do kurczaka, pieprzem, (przyprawa do kurczaka jest dość słona więc soli nie używamy) nasmarować oliwą z oliwek wymieszaną z rozgniecionym czosnkiem. Odstawić do lodówki najlepiej na noc lub min 3 godziny. Na patelni roztopić masło i smażyć na intensywnym ogniu piersi z obydwu stron tak by wierzch się zarumienił. Piersi przełożyć na talerz. Na tej Samej patelni rozgrzewamy z oliwę z oliwek, na której szklimy cebulę dodając kolejno marchew, pietruszkę, przecier i pomidory. Dusimy ok. 20 minut pod koniec dodając sól i pieprz. Potrawkę zdejmujemy z ognia po czym dodajemy śmietanę intensywnie mieszając. Potrawkę nakładamy do żaroodpornego naczynia i posypujemy ziołami prowansalskimi. Następnie układamy piersi posmarowane z wierzchu majonezem. Pieczemy ok. 30 minut w temp. 200*. Podawać z ziemniakami i kwaszonymi ogórkami.