Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4680
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5714
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4680
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5714
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7175
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 200 C.
Ser trzemy na tarce.
Cebulkę drobno siekamy.
Musztardę mieszamy w miseczce z mlekiem.
W drugiej miseczce mieszamy ser z mąką i cebulką.
Pierś z kurczaka kroimy na fileciki i lekko rozbijamy.
Oprószamy Vegetą, solą i pieprzem.
Filety starannie obtaczamy w musztardzie z mlekiem a następnie w mieszance z tartym serem.
( Robimy dokładnie!!! tak aby filety były pokryte z każdej strony).
Kawałki mięsa układamy na blaszce do pieczenia, wyłożonej folią aluminiową.
Pokrywamy mięso resztą serowo - musztardowej panierki.
Pieczemy 30 minut na złocisty kolor.
Podajemy np.z mini marchewkami na masełku :)