Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14041
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15916
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6424
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14041
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15916
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6424
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 200 C.
Ser trzemy na tarce.
Cebulkę drobno siekamy.
Musztardę mieszamy w miseczce z mlekiem.
W drugiej miseczce mieszamy ser z mąką i cebulką.
Pierś z kurczaka kroimy na fileciki i lekko rozbijamy.
Oprószamy Vegetą, solą i pieprzem.
Filety starannie obtaczamy w musztardzie z mlekiem a następnie w mieszance z tartym serem.
( Robimy dokładnie!!! tak aby filety były pokryte z każdej strony).
Kawałki mięsa układamy na blaszce do pieczenia, wyłożonej folią aluminiową.
Pokrywamy mięso resztą serowo - musztardowej panierki.
Pieczemy 30 minut na złocisty kolor.
Podajemy np.z mini marchewkami na masełku :)