Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 850
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5826
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9654
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 296
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 850
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5826
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9654
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 296
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 200 C.
Ser trzemy na tarce.
Cebulkę drobno siekamy.
Musztardę mieszamy w miseczce z mlekiem.
W drugiej miseczce mieszamy ser z mąką i cebulką.
Pierś z kurczaka kroimy na fileciki i lekko rozbijamy.
Oprószamy Vegetą, solą i pieprzem.
Filety starannie obtaczamy w musztardzie z mlekiem a następnie w mieszance z tartym serem.
( Robimy dokładnie!!! tak aby filety były pokryte z każdej strony).
Kawałki mięsa układamy na blaszce do pieczenia, wyłożonej folią aluminiową.
Pokrywamy mięso resztą serowo - musztardowej panierki.
Pieczemy 30 minut na złocisty kolor.
Podajemy np.z mini marchewkami na masełku :)