Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa propozycja na kurczaka :)
Piersi z kurczaka opłucz i osusz. Pokrój w kostkę. Włóż do miski, skrop sosem sojowym, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól, pieprz, curry i mielony imbir do smaku. Wymieszaj całość odstaw pod przykryciem do lodówki na 2 godziny.
W tym czasie pokrój w paski oczyszczoną kapustę pekińską. Obierz i poszatkuj cebule. Paprykę opłucz, pozbaw gniazd nasiennych, a miąższ pokrój w paseczki. Umyj i pokrój pieczarki w plasterki. Przesmaż je na maśle i odstaw na bok.
W dużym rondlu rozgrzej olej i wrzuć mięso, posyp je 2 łyżkami sezamu i smaż 3-5 minut. Dodaj cebulę i paprykę, smaż 5 minut. Następnie dodaj kapustę i pieczarki. Duś całość od czasu do czasu mieszając, aż kapusta zmięknie. Dopraw danie solą i sezamem.
Pyszne ,łatwe i szybkie w przygotowaniu. Zamiast boczku użyłem kotletów sojow...
Odsłon: 1035
Kiszona kapusta pekińska jest niezmiernie lubiana w krajach azjatyckich. Tam...
Odsłon: 605
Sałatka z burratą, z dodatkiem grillowanej cukinii i brzoskwini. Pyszna i zdr...
Odsłon: 153
Lato w tym roku rozpieszcza nas upalną pogodą. Podczas tak gorących dni milo...
Odsłon: 342
Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszklo...
Odsłon: 216
Moja propozycja na bagietki idealne. Będą doskonałe do dań z grilla, ale równ...
Odsłon: 4162
Sałatka z burratą, z dodatkiem grillowanej cukinii i brzoskwini. Pyszna i zdr...
Odsłon: 153
Lato w tym roku rozpieszcza nas upalną pogodą. Podczas tak gorących dni milo...
Odsłon: 342
Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszklo...
Odsłon: 216
Moja propozycja na bagietki idealne. Będą doskonałe do dań z grilla, ale równ...
Odsłon: 4162
Składniki
Piersi z kurczaka opłucz i osusz. Pokrój w kostkę. Włóż do miski, skrop sosem sojowym, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól, pieprz, curry i mielony imbir do smaku. Wymieszaj całość odstaw pod przykryciem do lodówki na 2 godziny.
W tym czasie pokrój w paski oczyszczoną kapustę pekińską. Obierz i poszatkuj cebule. Paprykę opłucz, pozbaw gniazd nasiennych, a miąższ pokrój w paseczki. Umyj i pokrój pieczarki w plasterki. Przesmaż je na maśle i odstaw na bok.
W dużym rondlu rozgrzej olej i wrzuć mięso, posyp je 2 łyżkami sezamu i smaż 3-5 minut. Dodaj cebulę i paprykę, smaż 5 minut. Następnie dodaj kapustę i pieczarki. Duś całość od czasu do czasu mieszając, aż kapusta zmięknie. Dopraw danie solą i sezamem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Filet z indyka nadziewany
Dania główne
Bitka z karczku, ziemniaki i surówka z pekińskiej kapusty.
Dania główne
Polędwica na warzywach
Dania główne
Gołąbki z kapusty włoskiej
Filet z indyka nadziewany
Polecam pyszną roladę z indyka nadzianą pyszną suszoną morelą oraz płatkami m...
Odsłon: 62
Bitka z karczku, ziemniaki i surówka z pekińskiej kapusty.
Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszklo...
Odsłon: 216