Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa propozycja na kurczaka :)
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17060
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2465
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4638
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1824
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17060
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2465
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4638
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1824
Składniki
Piersi z kurczaka opłucz i osusz. Pokrój w kostkę. Włóż do miski, skrop sosem sojowym, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól, pieprz, curry i mielony imbir do smaku. Wymieszaj całość odstaw pod przykryciem do lodówki na 2 godziny.
W tym czasie pokrój w paski oczyszczoną kapustę pekińską. Obierz i poszatkuj cebule. Paprykę opłucz, pozbaw gniazd nasiennych, a miąższ pokrój w paseczki. Umyj i pokrój pieczarki w plasterki. Przesmaż je na maśle i odstaw na bok.
W dużym rondlu rozgrzej olej i wrzuć mięso, posyp je 2 łyżkami sezamu i smaż 3-5 minut. Dodaj cebulę i paprykę, smaż 5 minut. Następnie dodaj kapustę i pieczarki. Duś całość od czasu do czasu mieszając, aż kapusta zmięknie. Dopraw danie solą i sezamem.