Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa propozycja na kurczaka :)
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1297
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 58
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1297
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 58
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Składniki
Piersi z kurczaka opłucz i osusz. Pokrój w kostkę. Włóż do miski, skrop sosem sojowym, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól, pieprz, curry i mielony imbir do smaku. Wymieszaj całość odstaw pod przykryciem do lodówki na 2 godziny.
W tym czasie pokrój w paski oczyszczoną kapustę pekińską. Obierz i poszatkuj cebule. Paprykę opłucz, pozbaw gniazd nasiennych, a miąższ pokrój w paseczki. Umyj i pokrój pieczarki w plasterki. Przesmaż je na maśle i odstaw na bok.
W dużym rondlu rozgrzej olej i wrzuć mięso, posyp je 2 łyżkami sezamu i smaż 3-5 minut. Dodaj cebulę i paprykę, smaż 5 minut. Następnie dodaj kapustę i pieczarki. Duś całość od czasu do czasu mieszając, aż kapusta zmięknie. Dopraw danie solą i sezamem.