Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa propozycja na kurczaka :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414633
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414633
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
Piersi z kurczaka opłucz i osusz. Pokrój w kostkę. Włóż do miski, skrop sosem sojowym, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól, pieprz, curry i mielony imbir do smaku. Wymieszaj całość odstaw pod przykryciem do lodówki na 2 godziny.
W tym czasie pokrój w paski oczyszczoną kapustę pekińską. Obierz i poszatkuj cebule. Paprykę opłucz, pozbaw gniazd nasiennych, a miąższ pokrój w paseczki. Umyj i pokrój pieczarki w plasterki. Przesmaż je na maśle i odstaw na bok.
W dużym rondlu rozgrzej olej i wrzuć mięso, posyp je 2 łyżkami sezamu i smaż 3-5 minut. Dodaj cebulę i paprykę, smaż 5 minut. Następnie dodaj kapustę i pieczarki. Duś całość od czasu do czasu mieszając, aż kapusta zmięknie. Dopraw danie solą i sezamem.