Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak idealny do obiadu
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34150
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1353
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34150
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1353
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
Pierś kurczaka kroimy na kawałki. Doprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy w roztrzepanym, lekko posolonym jajku, następnie w mące ziemniaczanej i smażymy. Usmażone kawałki układamy w naczyniu żaroodpornym. Sos: Do bulionu dodać cukier, ketchup, sok z cytryny i czosnek przeciśnięty przez praskę. Zagotować. Dodać pokrojoną paprykę i ananasa. Chwilę gotować, aż papryka lekko zmięknie (około 3-4 minuty). Na koniec lekko zaprawiamy sos mąką ziemniaczaną. Gęstość jak kto lubi