Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Seria przepisów składająca się z potraw wykonanych z czterech składników. Do głównych składników nie zaliczamy tłuszczu do pieczenia/smażenia, wody do gotowania i sypkich przypraw. Soczyste mięso kurczaka w aromatycznym sosie z dodatkiem powideł śliwkowych. Przepis idealny na powitanie jesieni!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2687
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3036
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2687
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3036
Składniki
Udka kurczaka nacieramy solą i pieprzem.
Do miseczki dodajemy przecier pomidorowy, sos sojowy, powidła śliwkowe i wędzoną słodką paprykę.
Udka kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy przygotowanym sosem. Mięso pieczemy pod przykryciem przez około 80 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!