Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Seria przepisów składająca się z potraw wykonanych z czterech składników. Do głównych składników nie zaliczamy tłuszczu do pieczenia/smażenia, wody do gotowania i sypkich przypraw. Soczyste mięso kurczaka w aromatycznym sosie z dodatkiem powideł śliwkowych. Przepis idealny na powitanie jesieni!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8241
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1190
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10005
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4576
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 616
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8241
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1190
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10005
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4576
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 616
Składniki
Udka kurczaka nacieramy solą i pieprzem.
Do miseczki dodajemy przecier pomidorowy, sos sojowy, powidła śliwkowe i wędzoną słodką paprykę.
Udka kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy przygotowanym sosem. Mięso pieczemy pod przykryciem przez około 80 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!