Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Seria przepisów składająca się z potraw wykonanych z czterech składników. Do głównych składników nie zaliczamy tłuszczu do pieczenia/smażenia, wody do gotowania i sypkich przypraw. Soczyste mięso kurczaka w aromatycznym sosie z dodatkiem powideł śliwkowych. Przepis idealny na powitanie jesieni!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 360
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11152
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3876
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1337
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 360
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11152
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3876
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1337
Składniki
Udka kurczaka nacieramy solą i pieprzem.
Do miseczki dodajemy przecier pomidorowy, sos sojowy, powidła śliwkowe i wędzoną słodką paprykę.
Udka kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy przygotowanym sosem. Mięso pieczemy pod przykryciem przez około 80 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!