Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Seria przepisów składająca się z potraw wykonanych z czterech składników. Do głównych składników nie zaliczamy tłuszczu do pieczenia/smażenia, wody do gotowania i sypkich przypraw. Soczyste mięso kurczaka w aromatycznym sosie z dodatkiem powideł śliwkowych. Przepis idealny na powitanie jesieni!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1471
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 239
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 7048
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 323
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 275
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1471
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 239
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 7048
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 323
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 275
Składniki
Udka kurczaka nacieramy solą i pieprzem.
Do miseczki dodajemy przecier pomidorowy, sos sojowy, powidła śliwkowe i wędzoną słodką paprykę.
Udka kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy przygotowanym sosem. Mięso pieczemy pod przykryciem przez około 80 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!