Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Seria przepisów składająca się z potraw wykonanych z czterech składników. Do głównych składników nie zaliczamy tłuszczu do pieczenia/smażenia, wody do gotowania i sypkich przypraw. Soczyste mięso kurczaka w aromatycznym sosie z dodatkiem powideł śliwkowych. Przepis idealny na powitanie jesieni!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12539
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1417
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13566
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5720
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12539
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1417
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13566
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5720
Składniki
Udka kurczaka nacieramy solą i pieprzem.
Do miseczki dodajemy przecier pomidorowy, sos sojowy, powidła śliwkowe i wędzoną słodką paprykę.
Udka kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy przygotowanym sosem. Mięso pieczemy pod przykryciem przez około 80 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!