Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki obiad dla całej rodziny. Filet z piersi kurczaka skąpany w brokułowym sosie. Danie można serwować z makaronem lub kaszą. Sam proces przygotowania nie powinien wam zająć więcej jak pół godziny.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 357
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 357
Składniki
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Brokuł opłucz, podziel na małe różyczki i wrzuć do gorącej, osolonej wody. Gotuj przez około 3-4 minuty. Następnie odcedź i przelej zimną wodą.
Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni z rozgrzanym olejem. Kurczaka pokrój w kostkę, dopraw solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Przełóż na patelnię podsmaż z każdej strony przez kilka minut.
Do podsmażonego kurczaka wlej śmietankę, dodaj ugotowane brokuły i makaron. Składniki podduś przez około 3-4 minuty w sosie.
Gorącego kurczaka w sosie brokułowym nakładaj na talerze. Podawaj z natką pietruszki i parmezanem.