Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak z curry ma charakterystyczny smak i od czasu do czasu podaję go w takiej formie, by domownikom nie znudził się drób.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9987
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1153
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11542
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 551
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9987
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1153
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11542
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 551
Składniki
Filety pokroić w dowolne kawałki. Oprószyć solą, pieprzem, papryką, przyprawą podlaska i curry. Dodać 2 łyżki oleju. Wymieszać i odstawić na godzinę by mięso przeszło zapachem przypraw. Usmażyć na klarowanym maśle. Podlać bulionem i dusić do miękkości. Dodać śmietanę i serek topiony oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę dusić na wolnym ogniu aż sos zgęstnieje. Podałam z ryżem i surówką z kiszonej kapusty .