Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak z curry ma charakterystyczny smak i od czasu do czasu podaję go w takiej formie, by domownikom nie znudził się drób.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414496
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2321
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414496
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2321
Składniki
Filety pokroić w dowolne kawałki. Oprószyć solą, pieprzem, papryką, przyprawą podlaska i curry. Dodać 2 łyżki oleju. Wymieszać i odstawić na godzinę by mięso przeszło zapachem przypraw. Usmażyć na klarowanym maśle. Podlać bulionem i dusić do miękkości. Dodać śmietanę i serek topiony oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę dusić na wolnym ogniu aż sos zgęstnieje. Podałam z ryżem i surówką z kiszonej kapusty .