Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak z curry ma charakterystyczny smak i od czasu do czasu podaję go w takiej formie, by domownikom nie znudził się drób.
Filety pokroić w dowolne kawałki. Oprószyć solą, pieprzem, papryką, przyprawą podlaska i curry. Dodać 2 łyżki oleju. Wymieszać i odstawić na godzinę by mięso przeszło zapachem przypraw.
Usmażyć na klarowanym maśle. Podlać bulionem i dusić do miękkości.
Dodać śmietanę i serek topiony oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Chwilę dusić na wolnym ogniu aż sos zgęstnieje.
Podałam z ryżem i surówką z kiszonej kapusty .
Dla zagorzałych wielbicieli orientalnych smaków i połączenia mięsa z owocami....
Odsłon: 2965
Najwspanialsze lemoncello, trunek mocny i radosny. Uwaga, wchodzi jak soczek...
Odsłon: 225
Pyszne i delikatne naleśniki z chrupiącym brzegiem oraz serowym nadzieniem w...
Odsłon: 1377
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 157
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 230
Najwspanialsze lemoncello, trunek mocny i radosny. Uwaga, wchodzi jak soczek...
Odsłon: 225
Pyszne i delikatne naleśniki z chrupiącym brzegiem oraz serowym nadzieniem w...
Odsłon: 1377
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 157
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 230
Składniki
Filety pokroić w dowolne kawałki. Oprószyć solą, pieprzem, papryką, przyprawą podlaska i curry. Dodać 2 łyżki oleju. Wymieszać i odstawić na godzinę by mięso przeszło zapachem przypraw. Usmażyć na klarowanym maśle. Podlać bulionem i dusić do miękkości. Dodać śmietanę i serek topiony oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę dusić na wolnym ogniu aż sos zgęstnieje. Podałam z ryżem i surówką z kiszonej kapusty .
Przepisy Dania główne
Dania główne
Burgery wołowe z grilla
Dania główne
Bryzol
Dania główne
Chłopski garnek z kiełbasą i ziemniakami
Dania główne
Tarta ze szparagami
Burgery wołowe z grilla
Aromatyczna klasyka. Jak zwykle dania grillowe powinny być wyraziste, łatwe i...
Odsłon: 30
Bryzol
Obowiązkowa pozycja na stołówkach pracowniczych i barach w czasach PRLu
Odsłon: 525