Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażony kurczak z warzywami i słodko-słono-ostrym sosem hoisin. Jak z azjatyckiej restauracji!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113246
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 661
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1165
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 749
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113246
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 661
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1165
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 749
Składniki
Jeśli danie podajemy na żeliwnych talerzach, przed rozpoczęciem gotowania wkładamy je do zimnego piekarnika i podgrzewamy do 180 stopni. Na rozgrzane talerze wyłożymy gorące danie, które będzie pięknie skwierczeć i zachowa temperaturę na dłużej. Kurczaka można oczywiście podać na zwykłych talerzach. Kurczaka kroimy na kawałki. Smażymy na oleju sezamowym po 3 minuty z dwóch stron. Dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek, różyczki kalafiora, poszatkowaną kapustę i pędy bambusa. Doprawiamy 5 smakami i pieprzem. Smażymy krótko, na dużym ogniu, często mieszając. Warzywa powinny zostać chrupiące. Zalewamy sosem hoisin i smażymy jeszcze 1-2 minuty. Kurczaka z warzywami wykładamy na talerze. Podajemy z ryżem lub smażonym makaronem.