Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażony kurczak z warzywami i słodko-słono-ostrym sosem hoisin. Jak z azjatyckiej restauracji!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 129
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 87
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 129
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 87
Składniki
Jeśli danie podajemy na żeliwnych talerzach, przed rozpoczęciem gotowania wkładamy je do zimnego piekarnika i podgrzewamy do 180 stopni. Na rozgrzane talerze wyłożymy gorące danie, które będzie pięknie skwierczeć i zachowa temperaturę na dłużej. Kurczaka można oczywiście podać na zwykłych talerzach. Kurczaka kroimy na kawałki. Smażymy na oleju sezamowym po 3 minuty z dwóch stron. Dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek, różyczki kalafiora, poszatkowaną kapustę i pędy bambusa. Doprawiamy 5 smakami i pieprzem. Smażymy krótko, na dużym ogniu, często mieszając. Warzywa powinny zostać chrupiące. Zalewamy sosem hoisin i smażymy jeszcze 1-2 minuty. Kurczaka z warzywami wykładamy na talerze. Podajemy z ryżem lub smażonym makaronem.