Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki obiad! Soczyste filety z kurczaka zanurzone w sosie musztardowym z dużą ilością przypraw. Więcej przepisów oraz filmików krok po krokuznajdziesz na instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu . Sprawdź koniecznie!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8489
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2979
Polecam.
Odsłon: 1734
Polecam.
Odsłon: 501
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8489
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2979
Polecam.
Odsłon: 1734
Polecam.
Odsłon: 501
Składniki
Filety umyj, osusz ręcznikiem papierowym i usuń błonki.
Przetnij wzdłuż na pół.
Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem oraz papryką czerwoną. Obtocz mięso w mące.
Na patelni rozgrzej 2½ masła klarowanego, obsmaż mięso z obu stron na złoty kolor. Przełóż na talerz.
Na tą samą patelnię dodaj 2 łyżki masła klarowanego, rozgrzej. Dodaj posiekaną cebulkę i czosnek. Smaż chwilę. Dodaj musztardę i smaż jeszcze 1 minutę, dodaj tymianek i zioła prowansalskie. Smaż, do momentu, aż zaczną się uwalniać aromaty.
Zalej wodą oraz śmietaną, gotuj do zgęstnienia na mały ogniu (ok5min).
Dodaj wcześniej przygotowane mięso, posiekaną natkę pietruszki oraz szczypior. Ewentualnie dopraw solą i pieprzem. Smacznego!