Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki obiad! Soczyste filety z kurczaka zanurzone w sosie musztardowym z dużą ilością przypraw. Więcej przepisów oraz filmików krok po krokuznajdziesz na instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu . Sprawdź koniecznie!
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85152
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2445
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9941
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3871
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7048
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85152
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2445
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9941
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3871
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7048
Składniki
Filety umyj, osusz ręcznikiem papierowym i usuń błonki.
Przetnij wzdłuż na pół.
Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem oraz papryką czerwoną. Obtocz mięso w mące.
Na patelni rozgrzej 2½ masła klarowanego, obsmaż mięso z obu stron na złoty kolor. Przełóż na talerz.
Na tą samą patelnię dodaj 2 łyżki masła klarowanego, rozgrzej. Dodaj posiekaną cebulkę i czosnek. Smaż chwilę. Dodaj musztardę i smaż jeszcze 1 minutę, dodaj tymianek i zioła prowansalskie. Smaż, do momentu, aż zaczną się uwalniać aromaty.
Zalej wodą oraz śmietaną, gotuj do zgęstnienia na mały ogniu (ok5min).
Dodaj wcześniej przygotowane mięso, posiekaną natkę pietruszki oraz szczypior. Ewentualnie dopraw solą i pieprzem. Smacznego!