Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso kurczaka doskonale komponuje się z kremowym, słodko-kwaśnym sosem. Por i natka pietruszki nadają potrawie piękny aromat. Do tak przygotowanego kurczaka polecam makaron tagliatelle.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22614
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14934
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4718
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44726
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 642
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 677
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22614
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14934
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4718
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44726
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 642
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 677
Składniki
Składniki na marynatę wymieszać do rozpuszczenia cukru.
Filety z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w podłużne kawałki długości ok. 5 cm. Mięso wymieszać z marynatą i wstawić do lodówki na 2-3 godziny, o ile dysponujemy takim czasem. W przypadku, gdy chcemy danie przygotować szybko, można pominąć czas marynowania.
Po upływie czasu marynowania na patelni rozgrzać olej i na niewielkim ogniu podsmażyć pora pokrojonego w piórka. Por powinien być miękki, ale nie należy go rumienić.
Do podsmażonego pora dołożyć zamarynowane mięso, lekko zwiększyć ogień i smażyć przez kilka minut cały czas mieszając.
Kiedy mięso będzie już białe, dołożyć na patelnię jabłko starte na tarce o drobnych oczkach i wymieszać.
Na koniec powoli wlać na patelnię śmietanę, delikatnie mieszając sos. Makaron ugotować, podawać z sosem posypanym natką pietruszki.