Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale wykorzystanie kurczaka z rosołu. Bardzo proste w wykonaniu. A jak smakuje..!!!
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8015
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 692
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8015
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 692
Składniki
Na oliwę z oliwek wrzuciłam pokrojoną w półplasterki białą część pora. Podsmażyłam 3 minuty. Po tym czasie dodałam posiekane 4 ząbki czosnku i dusiłam 2 minuty pilnując, aby czosnek się nie zrumienił. Następnie wlałam szklankę bulionu (z połowy kostki rosołowej) i gotowałam chwilkę. Śmietanę rozmieszałam z mąką i wlałam na patelnię. Kiedy sos zgęstniał, dodałam mięso kurczaka. Pogotowałam jeszcze ok 2 minuty na małym ogniu, aby mąka straciła smak surowizny. Wspaniale smkuje i pachnie! Podałam z knedelkami kresowymi.