Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pomysł na szybki i pyszny obiad w orientalnym stylu, który wykonamy zaledwie w zaledwie pół godziny.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 108
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10414
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5459
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 51
Dziś do pracy.
Odsłon: 708
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 108
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10414
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5459
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 51
Dziś do pracy.
Odsłon: 708
Składniki
Ryż przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
Filet myjemy, kroimy w paski i marynujemy w czosnku przeciśniętym prze praskę oraz imbirze (ok 1 godz. w lodówce). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st.C ok. 15 minut.
Pomidory wkładamy do garnka i dusimy kilka minut do odparowania płynu. Dodajemy nektar ananasowy i zagotowujemy. Dodajemy ksylitol, ocet, mieszankę chińską i gotujemy do miękkości warzyw.
Kurczaka układamy na ugotowanym ryżu, polewamy sosem warzywnym. Posypujemy kiełkami.