Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zastanawiałam się co tu zrobić na obiad. Miałam ochotę na inne smaki niż tradycyjne. Pokombinowałam trochę i wyszedł mi przepyszny, mięciutki kurczak w aromatycznym i lekko kwaskowatym sosie. Jako dodatek zrobiłam ryż z dodatkiem kurkumy i suszonych pomidorów.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
Fileta myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki marynaty mieszamy, nacieramy mięso i zostawiamy na przynajmniej 1 godzinę. Następnie obsmażamy na 3 łyżkach masła i odkładamy na bok. Na tym samym maśle podsmażamy drobno pokrojoną szalotkę i posiekany czosnek. Zalewamy winem i bulionem, gotujemy na małym ogniu, aż sos trochę odparuje. Dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką, uprzednio zahartowawszy ją sosem , doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wkładamy obsmażonego kurczaka i dusimy na wolnym ogniu 20-30 minut. Jęśli sos jest zbyt gęsty możemy dolać trochę bulionu. Podajemy z ryżem.