Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zastanawiałam się co tu zrobić na obiad. Miałam ochotę na inne smaki niż tradycyjne. Pokombinowałam trochę i wyszedł mi przepyszny, mięciutki kurczak w aromatycznym i lekko kwaskowatym sosie. Jako dodatek zrobiłam ryż z dodatkiem kurkumy i suszonych pomidorów.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 129
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2215
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4110
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 66
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1441
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 129
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2215
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4110
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 66
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1441
Składniki
Fileta myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki marynaty mieszamy, nacieramy mięso i zostawiamy na przynajmniej 1 godzinę. Następnie obsmażamy na 3 łyżkach masła i odkładamy na bok. Na tym samym maśle podsmażamy drobno pokrojoną szalotkę i posiekany czosnek. Zalewamy winem i bulionem, gotujemy na małym ogniu, aż sos trochę odparuje. Dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką, uprzednio zahartowawszy ją sosem , doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wkładamy obsmażonego kurczaka i dusimy na wolnym ogniu 20-30 minut. Jęśli sos jest zbyt gęsty możemy dolać trochę bulionu. Podajemy z ryżem.