Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste i smaczne danie- POLECAM!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3218
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 589
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3701
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 268
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 445
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3218
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 589
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3701
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 268
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 445
Składniki
Przygotowanie filetów: Filety z kurczaka dokładnie oczyścić z błonek. Z oleju, soli, pieprzu i przyprawy przygotować marynatę, włożyć filety, dobrze je wysmarować i odłożyć do lodówki na dwie godziny. Po czym smażyć na oleju po około 8 minut z każdej strony na rumiano. Następnie odsączyć na ręczniku papierowy, ułożyć na półmisku i pokroić ukośnie. Podawać z grubym makaronem polanym przygotowanym sosem. Przygotowanie sosu: Śmietanę wymieszać z mlekiem, dodać mąkę i dokładnie rozbełtać aby nie było grudek. Dodać żółtko, posiekane drobno zioła, jeszcze raz wymieszać,przyprawić solą i pieprzem i zagotować przez około 3 minuty. P.S. Ja dodaję do sosu żółtko ponieważ poprawia smak i konsystencję.