Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie danie z piersi kurczaka podane z makaronem.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1308
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5838
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18472
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1308
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5838
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18472
Składniki
Fileta z kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i mieloną papryką. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy przygotowanego fileta i smażymy na rumiano.
Makaron /kolanka, świderki lub podobny/ gotujemy al dente w osolonym wrzątku i odsączamy. Natkę pietruszki i kolendry oraz koperek drobno siekamy, dodajemy do śmietany, delikatnie doprawiamy solą i pieprzem.Mieszamy.
Na patelnię do usmażonego fileta wlewamy śmietanę z ziołami. Mieszając zagotowujemy. Makaron możemy dodać bezpośrednio na patelnię i wymieszać lub ułożyć porcję makaronu na talerzu a na nim kurczaka z sosem.