Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety z kurczaka w sosie szpinakowym
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1301
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 872
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1439
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1301
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 872
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1439
Składniki
1. Piersi przekroić na 2 kawałki, oprószyć pieprzem i solą. 2. Podsmażyć na złoty kolor z obu stron, następnie zdjąć z patelni. 3. Na patelnię dodać pokrojony szpinak i dusić aż zmniejszy swoją objętość. 4. Wlać śmietanę, dodać mascarpone, przeciśnięty czosnek, sól, pieprz, gałkę muszkatołową oraz ser. 5. Do sosu włożyć podsmażone kawałki piersi z kurczaka i dusić do zredukowania sosu, mieszając co jakiś czas. Możesz podawać z ziemniakami, ryżem lub świeżymi warzywami. Smacznego!