Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli planujesz obiad z wykorzystaniem mięsa z kurczaka, mam świetny przepis. Danie to przygotujesz bez żadnego wysiłku, pełne smaków i aromatów, w dodatku łatwe i szybkie do przyrządzenia.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 162
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 162
Składniki
Sposób przygotowania sosu: 1. Ogórki, pieczarki blenduję blenderem, nadal blendując, dodaję majonez, śmietanę, sól, pieprz, cukier. Sposób przygotowania dania: 1. Mięso kroję w cienkie plastry, doprawiam lekko solą. Następnie mięso układam warstwami na przemian z sosem w naczyniu żaroodpornym, zaczynając od sosu. (½ szklanki sosu zostawiam na później). Mięso z sosem piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojone w pół plasterki pieczarki. Smażę około 10 minut i doprawiam pieprzem oraz solą. Grzyby po usmażeniu przekładam do naczynia i łączę z pozostałym sosem tatarskim. 3. Mięso po upieczeniu przekładam do innego naczynia, płynny sos od pieczenia wylewam. 4. Na mięsie układam pieczarki z sosem tatarskim.
5. Danie gotowe, podaję z upieczonym ziemniakami lub makaronem. 6. Smacznego.